DBF under Almedalsveckan

Torsdagen den 7/7 berättade Claudien Tuyisabe om barnsoldater på Internationella Torget i Visby. ”Det finns idag 400 000 barnsoldater i centrala Afrika, främst i Kongo”, sade Claudien Tuyisabe. ”Många barn tvingas in i kriget eftersom de har förlorat sin familj och behöver mat och skydd”.

”Men när de är i kriget tvingas de utföra grymma handlingare och riskerar att bli utnyttjade sexuellt”, säger Claudien Tuyisabe. ”Många före detta barnsoldater i Burundi lever idag på gatan och är förstörda inombords. Det är därför vi planerar att bygga ett Barnens Hus – barnen behöver skydd och boende”.

Med på föredraget var också Hanna Jörneus och Gabriel Werner som berättade om deras resa i Burundi under våren 2011, och Erik Abrahamsson som berättade om DBF:s arbete i Sverige.

DBF har också samlat in pengar med insamlingsbössor under Almedalsveckan.  ”Det är många som vill stödja DBF:s verksamhet”, säger Claudien Tuyisabe, ”det blir enklare när vi har ett konkret projekt som Barnens Hus”.

Ett svar

  1. Orgarnize our children for their own rights, it will be the best way towards the best future.

    december 10, 2011 kl. 11:16 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s