DBF i samtal om ensamkommade flyktingar

DBF:s ordförande Claudien Tuyisabe deltog under Almedalsveckan (onsdag 6/6) i ett samtal om ensamkommande flyktingbarn. Evenemanget arrangerares av Riksteatern och Röda korset och inför paneldiskussionen visades pjäsen ”Vem sover i natt?” som handlar om en somalisk kvinna som kom till Sverige som sexåring och hur hon lyckades överleva i det nya hemlandet. ”Det är en gripande berättelse som Ubah ger”, säger Claudien Tuyisabe, ”och den är aktuell även idag eftersom det nu kommer fler ensamkommande barn än någonsin till Sverige”.

”Nya konflikter i länder som Libyen och Syrien gör också att antalet ensamkommande flyktingbarn förväntas blir fler. Vi måste därför öka beredskapen i Sverige och framförallt se till att kommunerna börjar ta sitt ansvar”, säger Claudien Tuyisabe.

”Vi måste börja se de ensamkommande barnen som en resurs, inte som ett problem”, avslutar Claudien Tuyisabe.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s