Den goda sommaren ger hopp

Demokrati för Barns Framtid arrangerade sitt sommarläger 2011 på Fårösunds folkhögskola. Nu har skolans biträdande rektor Meit Fohlin (tillika gruppledare för socialdemokraterna i Barn- och Utbildningsnämnden på Gotland) skrivit om sommarlägret i en ledare i Gotlands Tidningar. Artikeln kan ni läsa här: Den goda sommaren ger hopp (2011-07-04)

Två korta utdrag från Meit Fohlins artikel:

”I måndags hade jag förmånen att få ta emot en hel hop med barn på den annars sommartomma skolan. Det var barn som skulle vara med på lägret ‘Den goda sommaren’, med skolan som både sov-, mat- och discoplats.  Med sig hade de ett helt gäng engagerade vuxna som alla är med i föreningen DBF – ‘Demokrati för Barns Framtid’.”

”Barnen på lägret kom från åtta olika länder. Det är ovanligt att läger på Gotland lyckas attrahera barn med invandrarbakgrund, men på det här lägret var integrationen i fokus. Jag är stolt och hedrad över att min skola i Fårösund kunde vara en del av ‘Den goda sommaren’!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s