DBF startar i Lund

I augusti 2011 startade DBF en lokalförening i Lund. DBF Lund kommer att verka för integration och informera om Barnkonventionen samt Burundi. ”Det finns mycket att lära från Burundi och landets historia”, menar Cédric Ahishakiye som är en av initiativtagarna till DBF i Lund. Han kom till Sverige för snart fem år sedan och har upplevt både folkmord och inbördeskrig.

I uppstarten kommer DBF Lund att:
– Ge simundervisning för nyanlända barn
– Ge läxhjälp
– Hålla föredrag om Burundi och barnkonventionen

Sommaren 2012 planeras också ett sommarläger i Burlöv i samarbete med ABF MittSkåne. ”Vi kommer att ha ett sommarläger med ungdomar från Burlöv, Lund och Visby – med över åtta olika nationaliteter”, säger Cédric Ahishakiye. ”Det är viktigt att skapa utbyten och förståelse mellan människor – på detta sätt kan vi motverka framtida konflikter i samhället”.

Ett svar

  1. NDUWAYEZU JMarie

    Keep on Cedric, it will be better to inform our young children about Burundi, its history so as to prepare their best future and the whole world.Fight for their rights is to rebuild our nations destroyed by genocide and other evils and the entire world.

    september 24, 2011 kl. 6:40 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s