DBF startar i Dalarna

I september öppnar DBF en lokalförening i Malung-Sälen som ska jobba med integration av nyanlända flyktingar och informera om Barnkonventionen. ”Vi har ett samarbete med ABF Norra och Västra Dalarna”, säger Fernand Niyonkuru som är ansvarig för DBF:s arbete i Dalarna. ”Under hösten kommer vi att arrangera läxhjälp och göra en föreläsningsserie tillsammans med ABF”.
Fernand Niyonkuru besökte DBF på Gotland under sommaren då han deltog på DBF:s sommarläger och under Almedalsveckan.
DBF Malung-Sälen kommer också att ta kontakt med kommunen, Röda Korset och Rädda Barnen. ”Det är viktigt att vi samverkar med andra aktörer i regionen”, säger Fernand Niyonkuru, ”integration betyder ju att ena och förena”.

Ett svar

  1. NDUWAYEZU JMarie

    Keep on we are together even in Burunsdi…we have to fight for children’s rights.

    september 24, 2011 kl. 6:31 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s