DBF träffar barn- och ungdomsministern

Under DBF:s resa i Burundi träffade vi landets barn- och ungdomsminister Jean- Jacque NYENIMIGABO. Hans uppdrag är att främja kultur- och idrottverksamheten för barn och unga i Burundi. ”Föreningar som DBF betyder mycket för Burundis utveckling”, sade NYENIMIGABO. ”Vi är glada att DBF verkar i den fattigaste kommunen i Burundi, Vugizo, det skickar viktiga signaler till ungdomarna som får hopp inför framtiden”.

NYENIMIGABO är också positiv till att DBF börjat engagerat Vugizo-skolor i World’s Children’s Price. ”Det är viktigt att lära barn demokrati på deras egen nivå”, sade han.”Burundi har en historia av odemokratiskt styre och en förändring måste komma bland de framväxande generationerna. Förhoppningsvis kan alla skolor i Burundi delta inom en snar framtid”. UNICEF har uppmärksammat DBF:s initiativ och är intresserade av att stödja DBF:s samarbetsorganisation DAJBU. ”De kan inte stödja oss eftersom vi är baserade i Sverige, men de kan hjälpa DAJBU direkt på plats”, säger Claudien Tuyisabe.

DBF har under sitt första år startat en hel del hjälpverksamhet i Burundi.
* Föreningen har sponsrat utbildning åt 70 elever.
* Engagerat 16 skolor i World’s Children’s Price.
* Tilldelat fem burundiska barn en svensk fadder (som ger 1000 kronor/år)
* Delat ut skolmaterial till fattiga elever.
* Delat ut basket- och fotbollar till tre gymnasieskolor i Vugizo.

DBF har också initierat en fotbolls-cup i Vugizo som kommer att hållas varje år. ”Idrott är ett jättebra sätt att skapa samhörighet mellan människor, oavsett kön och etnicitet”, säger Claudien. Cupen är både för killar och tjejer och målsättningen är att de i framtiden ska få möta svenska lag i en svenskt-burundiskt evenemang.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s