DBF arrangerar sommarläger

På måndag arrangerar DBF ett sommarläger på Gotland. Under tre dagar ska 25 barn och tio volontärer utforska Fårösund, göra samarbetsövningar, spela fotboll och bada.

”Barnen kommer från mer än åtta olika länder”, säger Claudien Tuyisabe som är ordförande i DBF och initiativtagare till projektet. ”Det här är ett av få läger på Gotland som lyckas attrahera många barn med invandrarbakgrund. Ofta får de inte tillräcklig med information – men i det här lägret står integrationen i fokus”. En av målsättningarna med lägret är att barnen ska få upp ögnen för friluftsliv och själva ta sig ut i naturen. ”Vi kommer bland annat undervisa i Allemansrätten”, säger Claudien Tuyisabe.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s