Den Goda Sommaren

Demokrati för Barns Framtid har nu avslutat sitt tre dagar långa sommarläger i Fårösund, Gotland. Syftet med lägret var att ge barn med utländsk bakgrund möjlighet att komma ut i naturen och få ett aktivt sommarlov.

Första dagen åkte vi ut till Fårö där vi gjorde en rundtur, åt på restaurang och badade. Vi träffade Radio Gotland som gjorde ett inslag om sommarlägret, som ni kan lyssna på här. Vi träffade också Lisbet Palme, f.d. ordförande för svenska Unicefkommittén, och Kerstin Blomberg, f.d. ordförande för Rädda Barnen Gotland, som hade bjudits in till lunchen på Fårö.

På eftermiddagen kastade sig barnen i havet och på kvällen åt vi spagetti med köttfärssås. Under lägret har barnen också lekt lekar, spelat fotboll, spelat brännboll, vandrat i naturen, lärt sig filosofin i kampsport och fått mer kunskap om barnens rättigheter. ”Det är viktigt att barnen förstår sina rättigheter, så att de kan bli aktiva samhällsmedborgare”, menar Claudien Tuyisabe, ordförande i DBF.

Den sista dagen hade vi en avslutningsfest inne i Visby där föräldrar och syskon bjöds in. Barnen sjöng och dansade. Vi delade också ut diplom och blommor till de närvarande barnen och ledarna.

Demokrati för Barns Framtid tackar de sponsorer som gjort lägret möjligt! Planerna framöver är att arrangera ett vinterläger på jullovet 2011/2012. Nästa sommar hoppas vi också kunna arrangera ett läger i Skåne med tillresta Gotlandsbarn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s