Olof Palmes Minnesfond stödjer ungdomsutbyte

DBF har fått ett stipendium på 40 000 kronor från Olof Palmes Minnesfond för att genomföra ett ungdomsutbyte i Burundi. Nästa år kommer fyra ungdomar från Visby och Lund att besöka Vugizo i Burundi, där de ska arrangera ett ungdomsläger och lära sig mer om ursprungsbefolkningen Twa som drabbades mycket hårt av folkmordet i Burundi och Rwanda år 1993 och 1994.

Hur kommer det sig att 30 % av ett folk kunde utplånas i ett folkmord utan att de hade någon historisk skuld? Hur kommer det sig att bergsgorillorna i Rwanda fick mer uppmärksamhet? Det är några av frågorna som ungdomarna från Sverige ska ta reda på.

Stort tack till Olof Palmes Minnesfond som bestämt sig för att stödja projektet. ”Det är viktigt att ungdomar i Sverige får en ökad kunskap om folkmord och etniska konflikter”, säger Claudien Tuyisabe. ”Vi måste lära oss att känna igen etniska motsättningar – annars kan det gå mycket snabbt”. Bara i Rwanda dödades  år 1994 mer än 800 000 människor under blott 100 dagar. ”Det var grannar som dödade varandra”, säger Claudien Tuyisabe.

Ett svar

  1. Good!!!but it should be better if we met with those our friends because, even us at University, there are many victims of the genocide committed in Burundi.And they could be more informed about it…

    november 11, 2011 kl. 9:00 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s