DBF firade Burundis självständighetsdag

Den 1:a juli år 1962 blev Burundi självständigt från Belgien. Medlemmar i DBF firade nationaldagen i Visby med mat och sång. ”Nästa år kommer vi att fira 50-årsjubileum”, säger Claudien Tuyisabe. ”Men det kommer tyvärr dröja innan vi får riktig självständighet i Burundi, eftersom Belgien och Frankrike har fortsatt att lägga sig i vårt lands politik”.

Burundi har också sedan självständigheten skakats av flera inbördeskrig och folkmord. ”Det är inte många invånare i Burundi som verkligen känner att de har självständighet”, säger Claudien. ”Landet har styrts av korrupta politiker i flera årtionden”.

”Vi får hoppas att 50-årsjubileet nästa år kan bli ett startskott för riktig demokrati i Burundi”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s