Lisbet Palme besökte DBF

Detta bildspel kräver JavaScript.

DBF fick besök av Lisbet Palme på sommarlägret den 27:e juni. Hon besökte föreningen tillsmamans med två av sina barnbarn och nära vänner. Hon har under en längre tid engagerat sig för DBF och Claudien Tuyisabe med familj.

Under sin tid som ordförande i svenska Unicefkommittén jobbade Lisbet Palme med en utredning av folkmordet i Rwanda. ”Vi träffades redan i Rwanda”, säger Claudien Tuyisabe som arbetade i en burundisk fredsförening i början av 2000-talet. ”Och så en dag träffade vi varandra på Fårö när jag var ute på en joggingtur. Det blev en stor överraskning för oss båda, och vi har varit vänner sedan dess”.

Lisbet Palme uppskattar DBF:s arbete med integration och stöd av ensamkommande flyktingbarn. Hon har länge engagerat sig både för invandring och afrikanska frågor. ”Lisbet Palme är en viktig medlem i DBF”, säger Claudien, ”hon känner till problematiken i Burundi och kan hjälpa oss att ge legitimitet för vårt arbete”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s