”Jag har sett barnsoldater gråta”

Det var rubriken på Claudien Tuyisabes föredrag om Burundi under Almedalsveckan 2010. Föredraget arrangerades tillsammans med Räddaa Barnen, Visby, och lockade över 50 åhörare. 

I många länder tvingas barn ut i krig. De tvingas utföra ohyggliga handlingar mot sin by, sin stam, sin familj och sina grannar och tidigare vänner.  Hur kan dessa barnsoldater återanpassas till ett normalt liv?  Vad kan vi göra för att hjälpa dessa barn? Sverige var bland de första nationerna att ratificera Barnkonventionen, där en av paragraferna fastslår att alla barn ska få växa upp i fred. Det är dags nu att se till att Barnkonventionen tillämpas! Många barn i Centralafrika t ex Burundi, Rwanda, Uganda och Kongo behöver vår hjälp.  Låt oss gå till handling!

Claudien på Almedalsveckan 2010

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s