DBF deltog på Internationella dagen i Hemse

Den 12:e november deltog DBF på Internationella dagen i Hemse. Lysa Pfasoni berättade om sina erfarenheter från Rwanda och Uganda år 2017 då hon bland annat besökte Genocide Memorial Centre och Nakivale Refugee Settlement. Claudien  Tuyisabe berättade om den nuvarande flyktingsituationen i Burundis hemländer – över 300 000 människor har flytt landet de senaste åren.

Med under dagen fanns även frilansjournalisten Anna Roxvall som berättade om sin bok ”Burundi inifrån: När folk väl har börjat döda varandra är det svårt att få dem att sluta”. En av huvudtalarna under dagen var DBF Gotlands orförande Elin Ahlström Taikon som berättade om romernas kultur och historia. Hon uppträdde med musik och dans tillsammans med sin familj.

2e2c1711fe12b24ae23d95c35bfd21c2_XL

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s