DBF arrangerade julfest i Visby

Den 22:a december arrangerade DBF en julfest i IOGT-NTO:s lokal Vita huset i Visby, med dans, musik och mat. Ungefär 150 personer, varav många vara ensamkommane ungdomar, deltog på festen. ”Det är viktigt att nyanlända personer känner sig välkomna på ön”, säger Claudien Tuyisabe, som är generalsekreterare i DBF.

Ungdomar i DBF spelade en stor roll i planering och genomförande av festen. ”Det är ungdomar i DBF som har lagat maten”, berömde Claudien. ”De har också uppträtt med musik och dans från olika länder”.

Sveriges Radio Gotland gjorde ett inslag från julfesten som ni kan lyssna på här: Julfest för ensamkommande flyktingungdomar.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s