Resa till Burundi – DBF:s arbete i Vugizo fortsätter

DBF gjorde en resa till Burundi i slutet av sommaren. Vi har fördjupat samarbetet med DAJBU, sponsrat ett ”rent vatten”-projekt, träffat våra fadderbarn, delat ut kläder, sponsrat skolavgifter för 120 barn i Vugizo och delat ut presentkort till 100 familjer som får gratis sjukvård i ett år.

Fadderbarnen fick 1 000 kronor var från sina svenska faddrar. ”Vi lämnar pengarna direkt i handen, så att vi kan visa faddrarna att pengarna verkligen kommer fram, ” förklarar Claudien Tuyisabe. ”Det är viktigt med transparens”.

De många satsningarna i Burundi har varit möjliga tack vare de insamlingar som DBF:s medlemmar genomfört under sommaren på Gotland.

Med på resan följde flera personer som är bosatta på Gotland. Intresset för Burundi blir större för varje år på ön.

Världsbanken finansierar Barnens Hus

Under resan var vi även i kontakt med Världsbanken i Bujumbura. De har bekräftat att de tagit emot DBF:s stöd på 60 000 kronor för att bygga Barnens Hus i Vugizo, men de har inte möjlighet att påbörja byggandet förrän år 2015. ”Det är många projekt som står i kö”, förklarade Claudien. Världsbanken kommer att stå för 98 % av byggkostnaderna.

Samarbete med Richard Steffengymnasiet i Visby

Richard Steffengymnasiet i ViSkola i Vugizosby är intresserade av att samarbeta med två skolor Burundi. Under resan besökte DBF en skola i Bujumbura och en i Vugizo som tidigare deltagit i World’s Children’s Prize, för att se om de är intresserade av ett samarbete med Richard Steffengymnasiet.

”Vi hoppas att Richard Steffengymnasiet och de burundiska skolorna kan få ett bra och långsiktigt samarbete”, säger Claudien. ”Relationerna mellan Gotland och Burundi blir starkare för varje år”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s