DBF firade nationaldagen med kungaparet

På nationaldagen 6/6 uppträdde medlemmar i DBF på invigningen av S:t Laurius Kultudral i Visby. Familjen Tuyisabe m.fl. visade upp burundisk dans inför kungaparet och andra inbjudna gäster. ”Vi är stolta över att visa upp vår kultur”, säger Claudien Tuyisabe. ”Kulturer ska mötas, inte krockas”.

DBF passade också på att ge burundiska souvenirer till kungaparet inför deras avresa med häst- och bilkortege. ”Vi hoppas att de ska hjälpa oss att bygga Barnens Hus i Burundi”, berättar Claudien.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Efter invigningen av S:t Nicolai Kultudral träffade Claudien Tuiysabe och Aime Rukundo kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth  som pratade om vikten av ett levnade kulturliv. ”Där spelar främmande kulturer en viktig roll”, menar Claudien Tuyisabe. ”VI måste ge större utrymme för nyanlända grupper i det svenska kulturlivet”.

Senare under dagen talade Konung Carl XVI Gustav på Almedalstorget där han belyste om det nya, mångkulturella Sverige och pratade om vikten av förståelse och . ”Svenskar har ett rykte om sig att vara gästfria”, sade kungen och berättade om ett nyligt statsbesök i Sydkorea. ”Förhoppningen är att vi ska fortsätta leva upp till det ryktet”.

Ett svar

  1. the culture shows the difference of humanity and none can be victim of it but we have to promote it in order to create a tolerant world.

    juni 20, 2012 kl. 8:29 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s