DBF fick besök av en barnrättshjälte från Burundi

Den 6:e maj fick Gotland besök av en av kandidaterna till World’s Children’s Prize (WCP) – Spès Nihangaza från Burundi. Hon var en av tre kandidater som besökte Sverige under några intensiva dagar. Priset brukar kallas för ”Barnens Nobelpris”.

Gotlandsbesöket började på Solbergaskolan där Spès Nihangaza talade inför skolans elever och lärare. På plats fanns även DBF:s dangrupp Chameleons som uppträdde inför den stora publiken. På kvällen träffade Spès Nihangaza medlemmar ur DBF som också har verksamhet i Burundi.

I Burundi kallas Spès Nihangaza för ”mamma till 50 000 barn”. Hon har arbetat i 25 år för utsatta och föräldralösa barn som drabbats hårt av bland annat aidsepidemin och ett brutalt inbördeskrig.

Den 9:e maj avslöjades vinnaren av World’s Children’s Prize (WCP), Dr. Ashok Dyalchand från Indien. Han har i över 40 år kämpat emot barnäktenskap och för flickors lika rättigheter i sitt hemland. Flera miljoner barn deltog i omröstningen i skolor över hela världen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s