Resa till Rwanda och Uganda

I månadsskiftet januari-februari reste två medlemmar i DBF till Rwanda och Uganda, där de bland annat besökte Nakivale Refugee Camp i Uganda, Mahama Refugee Camp i Rwanda och en skola i Butare. Vi träffade också tre av DBF:s fadderbarn som lever i exil i Rwanda och barnhemsföreståndaren Sabine Nizigama som är ansvarig för fadderverksamheten i Burundi.

I Nakivale Refugee Settlement delade vi ut fotbollar, skrivböcker, pennor, kläder och annat material som vi samlat in på Gotland. Vi betalade även skolavgifter för 150 barn i flyktinglägret. Stort tack till Pingstkyrkan som gav ett ekonimiskt stöd till resan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s