Anna Roxvall berättade om Burundi på Almedalsbiblioteket

Den 31:a oktober arrangerade DBF tillsammans med NBV, Gotlands FN-förening och Rädda Barnen en burundisk kulturkväll på Almedalsbiblioteket. Författaren Anna Roxvall berättade om sina erfarenheter från Burundi och presenterade sin nya bok Burundi inifrån: ”När folk väl har börjat döda varandra är det svårt att få dem att sluta”, som handlar om Burundis utveckling efter valet 2015 då omfattande protester utbröt eftersom presidenten ställde upp för ytterligare en mandatperiod. Efter det har många oppositionella dödats och över 100 000 burundier har flytt landet.

Under kvällen hade vi även burundisk dans och en utställning om Burundi. Evenemanget lockade över 100 åhörare.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s