Resa i Burundi i december – julfirande med Twa m.m.

Flera medlemmar i DBF reste till Burundi i mitten av december. Under resan har vi träffat alla fadderbarn, firat jul med Twa i Gitega där vi delade ut ris och bönor till 85 familjer och arrangerat en fest i Bujumbura för 400 barn med mat och dans.

En nyhet är att vårt rent vatten-projekt i Vugizo nu är färdigt! Det finns flera kranar på plats vid de dragna ledningarna, bland annat vid en skola och nu har fler än 5000 personer tillgång till rent vatten. Arbetet kommer att fortsätta med underhåll av kranarna i samarbete med lokalbefolkningen.

Dessvärre har vi fått ett negativt besked från Världsbanken i Bujumbura som inte kommer att stödja BarnensHus i Vugizo och de kommer att skicka tillbaka egeninsatsen på drygt 50 000 kronor. Världsbanken kommer istället att fokusera på turist- och jordbruksprojekt.

Vi har också haft ett möte med Unicef som är intresserade av att stödja Global Vote som organiseras av World’s Children’s Prize i samarbete med bland annat DBF:s samarbetsorganisation DAJBU.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s