Claudien på seminarium i Turin

I början av februari åkte Claudien och Inger Harlevi från regionfullmäktige på Gotland till Turin för att delta på ett seminarium om integration, där DBF:s och nio andra organisationers arbete visades upp. DBF:s film utsågs som en av de bästa.

Under seminariet fick detagarna dela med sig av sina erfarenheter av arbete med integration. DBF bildade grupp med representanten för sex stadsdelar i London, ett bostadsbolag i Wien med fokus på integration och en spansk stad som jobbar med kultur istället för sport. Gruppen lade fram ett förslag om att gräva djupare i de tio projekt som presenterades och utifrån dem utveckla de respektive koncepten. Målet är att hitta nya modeller för att arbeta med integration i Europa.

Seminariet arrangerades av European Migrant Integration Academy (EU-MIA) på uppdrag av Europakommissionen. Tillbaka i Sverige höll Claudien och Inger en presskonferens i Visby.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s