EU/MIA:s film om DBF är färdig – se den här!

DBF uppmärksammades 2013 ut som ett av tio särskilt framgångsrika integrationsprojekt i Europa. Under ett par dagar sommaren 2013 besökte forskare och ett filmteam från Centre on Migration, Policy and Society (COMPAS) i Oxford Gotland för att dokumentera DBF:s arbete. Claudien Tuyisabe och Inger Harlevi från Regionfullmäktige på Gotland kommer att resa till ett seminarium i Turin i början av februari där alla tio utvalda integrationsprojekt kommer att presenteras.

I filmen intervjuas förutom Claudien och Inger Harlevi även Kerstin Blomberg, f.d. ordförande för Rädda Barnen på Gotland, Peter Herthelius, ordförande för Rädda Barnen på Gotland, Meit Fohlin, biträdande rektor på Gotlands folkhögskola.

”Det krävs politiska ledare som vågar hitta motsvarigheterna till Claudien”, säger Inger Harlevi i filmen. ”Om vi kan spela fotboll ihop, så kan vi också börja bygga samhällen tillsammans”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s