Claudien kan bli entreprenör i Playing for Change

DBF:s ordförande Claudien Tuyisabe har kommit ännu ett steg längre att bli en av de sociala entreprenörerna i Playing for Change. Över 900 personer skickade in sina idéer för att förbättra för barn och unga i Sverige, men nu återstår bara ca 20 stycken som ska få komma på intervju i Stockholm.

”Jag ska på intervju den 10:e mars”, berättar Claudien. ”Till slut kommer de utse fyra personer som ska få möjlighet att förverkliga sin idé på heltid i 1-3 år”.

Claudiens projekt går ut på att hjälpa och rehabilitera nyanlända barn med traumatiska upplevelser. ”Det finns många nyanlända i Sverige som har hemska upplevelser från sina hemländer, och några har till och med varit barnsoldater”, säger Claudien. ”Jag hoppas kunna stödja dem och jag tror att mina egna erfarenheter från Burundi och min kulturella kompetens kommer att ge mig goda möjligheter i det arbetet. Ofta vågar de här barnen inte berätta vad de varit med om och får därför inte den hjälp de behöver”.

Playing for Change är en ideell stiftelse grundad av Kinnevik. Tanken med stiftelsen är att investera i sociala entreprenörer som gör livet bättre för barn och unga. ”Vi tror att det överlägset bästa sättet att skapa en social förändring är att ge rätt verktyg till personer som brinner för sin uppgift och har den entreprenöriella drivkraften att vilja förändra något”, säger stiftelsen på deras hemsida http://www.playingforchange.se

De fyra sociala entreprenörerna kommer att utses i slutet av mars. Förhoppningsvis är Claudien en av dem.

Ett svar

  1. Teresa

    JA! Hoppas hoppas!

    mars 12, 2012 kl. 7:17 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s