Spännande samtal på DBF:s årsmöte

Den 12:e februari hade DBF årsmöte på Kupan i Visby, som lockade ungefär 25 medlemmar.

Innan årsmötet berättade Birgitta Jansson och Jeanine Ntirampeba om deras resa till Burundi i december förra året. ”Det var spännande att vara i Burundi, som är ett litet och bortglömt land”, sade Birgitta, som också gjorde en historisk tillbakablick över Afrika. ”Tänk om slavhandlare hade kommit till Sverige och tvingat Carl von Linné eller Astrid Lindgrens föräldrar att bli slavar i ett främmande land. Det var exakt vad som hände i Afrika under slavhandeln!”

Årsmötet leddes av Kerstin Blomberg från Rädda Barnen, som gjorde ett utmärkt arbete medordförandeklubban. Claudien Tuyisabe sammanfattade verksamhetsberättelsen från 2011 där Barnens Hus, två läger på Gotland och en Burundi-resa stod i fokus. Gabriel Werner redovisade förenings ekonomi som vuxit kraftigt sedan 2010.

En ny styrelse tog form: två nya ledamöter valdes in medan två ledamöter lämnade deras poster. Claudien Tuyisabe omvaldes som ordförande.

Ett stort tack till alla er som besökte årsmötet och som har stöttat DBF under 2011! Nu ser vi framemot ett spännande 2012 med nya insatser för barnens rättigheter i Burundi och Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s