Vinterläger på Gotland

I slutet på 2011 arrangerade DBF ett vinterläger i Fårösund på Gotland. 20 barn och åtta volontärer badade, utövade bollsporter, genomförde samarbetsövningar och hade disco. ”Många nyanlända barn kommer inte ut på jullovet, så det här lägret var mycket uppskattat”, sade Claudien Tuiysabe, ordförande i DBF.

Höstens varma väder omöjliggjorde vinteraktiviteter men vi fick gratis tillgång till Fårösunds sim- och sporthall av Gotlands Idrottscenter. Barnen fick också besök av Kerstin Blomberg, f.d. ordförande för Rädda Barnen i Visby, som berättade om Barnkonventionen.

Under lägret fick vi också besök av Animationsfritids från Film på Gotland som hjälpte barnen att göra en animationsfilm. Filmen finns på Youtube här: 

Film på Gotland sponsras av Yobana som är ett EU-projekt.

Bilder från lägret:

Sista lägerdagen hade vi en avslutningsfest inne i Visby dit barnens föräldrar och vänner bjöds in, med internationell sång och musik. Stort tack till Fårösunds folkhögskola, Region Gotland, Bångs Stiftelse, Gotlands FN-förening och Katolska kyrkan i Visby som sponsrade lägret.

Gotlands Tidningar skrev en fin artikel om vinterlägret: Barn lär sig om sina rättigheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s