DBF firar ettårsjubileum

Den 19:e mars hade DBF sitt första årsmote med ett helt verksamhetsår bakom sig. Årsmotet hölls samtidigt som lördagsaktiviteterna så det var både barn och medlemmar samlade. Mötet lockade ett 20-tal medlemmar som diskuterade det gångna året och DBF:s framtid. På mötet serverades burundiskt kaffe och bjöds på afrikansk dans.

Två nya styrelseledamoter valdes in till styrelsen, som idag består av elva ledamöter. Claudien Tuyisabe återvaldes som ordförande.

Vilka planer har då DBF framöver?

Redan den 25:e mars kommer medlemmar från föreningen att åka till Vugizo, Burundi, för att ha ett utbyte med föreningen DAJBU och diskutera framtida samarbeten. ”Vi får ta med 45 kilo på flyget”, säger Claudien, så vi kommer att dela ut mycket kläder och leksaker till barnen i Vugizo. Det år många här på Gotland som velat hjälpa till”. Folke Bernadottes Minnesfond har sponsrat resan med drygt 25 000 kronor.

I sommar kommer DBF också att arrangera ett sommarlager för invandrarbarn och svenska barn. ”Ca 25 barn kommer få möjligheten att spendera härliga sommardagar ute i naturen”, säger Claudien. DBF ser framemot ett nytt och spännande verksamhetsår.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s