Rapport från DBF:s årsmöte

DBF:s extrainsatta årsmöte i augusti 2010 lockade ett 30-tal medlemmar. Birgitta Jansson berättade om DBF:s samarbetsorganisation DAJBU som arbetar i en av Burundis fattigaste kommuner, Vugizo. Erik Abrahamsson berättade om hans och Cédric Ahishakiyes resa i Burundi förra året. Claudien Tuyisabe berättade om det politiska läget i Burundi och lade fram ett förslag på hur arbetet ska ske konkret: det gäller att arbeta nära människorna och främja demokratiska värderingar i människors vardag.

Första steget blir att bygga ett Barnens Hus i Vugizo, dit barn och vuxna kan komma för att träffas, göra aktiviteter, få undervisning och få näringsrik kost. Kommunen i Vugizo har skänkt ett fem hektar stort område till DAJBU och DBF – byggandet kan börja.

DBF siktar också på att skicka ner två eller tre medlemmar till Burundi under nästa år. I uppstarten är det viktigt att göra en förstudie, att få kontakt med samarbetsorganisationer, kommuner och myndigheter och framförallt knyta band till människorna på plats.

Ny styrelse

En  ny styrelse tog form under mötet. Tre nya ledamöter valdes in medan en lämnade, vilket betyder att styrelsen idag består av tio ledamöter. Claudien Tuyisabe fortsätter som ordförande, Erik Abrahamsson valdes till vice ordförande och Gabriel Werner valdes till kassör.

DBF ger ut en bok

DBF:s bok ”Burundi efter folkmordet” presenterades av Erik Abrahamsson. Den skrevs av Cédric Ahishakiyes och Erik Abrahamsson efter deras resa i Burundi sommaren 2009. Den går nu att köpa till självkostnadspris för 344 kronor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s